חולים בעלי מוטציה ALK

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/05/2016 | 15:57 | מאת: סיון לוי

ד"ר צהריים טובים. האם הינך חושבת שחולים בעלי מוטציה ALK שהתחילו טיפול 1 בקריזוטיניב ולא ביצעו כימו יכולים לחיות הרבה שנים? אשמח לחוות דעת ממך. קראתי המון מחקרים באינטרנט שהכדור מפתח עמידות וישנו כדור נוסף בסל הבריאות וזאת מוטציה שאם שמים לב אליה עושים בדיקות בזמן ובדיקות דם כל שבועיים יכולים לשרוד איתה סנים. האם זה נכון? תודה רבה לך! סיון לוי

29/05/2016 | 23:19 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום סיון כל מה שכתבת נכון. חולים עם ALK חיובי יש סיכוי גבוה להגיב לקריזוטיניב, אצל חלקם התגובה נמשכת שנים. זה אינדיבידואלי ולא ניתן לצפות מראש כמה זמן חולה יגיב. כאשר מסתיימת התגובה לקריזוטיניב, אצל רוב החולים ניתן לאבחן מוטציה ספציפית של עמידות, ועבורם יש תרופה חדשה שנכנסה לסל רק ב-2016 ונקראת טגריסו. זו מוטציה שמחפשים במיוחד בבדיקת דם מיוחדת ( או בביופסיה). לא רואים אותה בבדיקות הדם הרגילות. בברכה

30/05/2016 | 11:34 | מאת: סיון

ד"ר תודה רבה. אבא כבר 8 חודש עם הכדור והאונקולוג אומר שיש תגובה ב"ה מצויינת שאפילו אמר שהחודש מבצעים צילום חזה ולא סיטי. אבל על אורך החיים.. האם זה גם נכון שהם יכולים לחיות שנים?? שהסטטיסטיקות לא מדברות אליהם אם מטפלים ובודקים הכל בזמן?

מנהל פורום סרטן ריאה