TAGRISSO לסרטן ריאות שלב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/04/2016 | 15:19 | מאת: יערה

שלום בת 76 . כרית אונה ימנית לפני 4 שניים ו-4 חדשים. אובחנה אצלי מוטציה EGFR ואני נוטלת אירסה במינון של 4 טבליות לשבוע (שוקלת 40 קילו). כבר חלפו כ-14 חדשים מאז התחלתי ליטול את האירסה וקראתי שלאחר שנה של נטילת תרופה זו מפתחים עמידות לה. קראתי כי במקרה כזה הפיתוח האחרון TAGRISSO הינו פתרון לבעיה. האם זה נכון וכיצד אפשר לקבל אותו?

17/05/2016 | 09:29 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יערה בעקרון - כאשר הגידול מפתח עמידות לתרופות כמו אירסה אצל חלק מהחולים (לא כולם!) אפשר לאבחן מוטציה ספציפית של עמידות. אצל אותם חולים הטיפול בטגריסו יכול להיות יעיל. לגביך - צריך לברר אם אכן הפסקת להגיב לאירסה ואם יש לך את המוטציה של העמידות. כדאי לדבר עם הרופא המטפל, הוא ידע את התשובות. בכל מקרה, אין צורך למהר. כל עוד האירסה עוזרת כדאי להמשיך באותו טיפול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה