דעתך לקיטרודה לחולה COPD

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/04/2016 | 23:01 | מאת: יואל

שלום, אני חולה גרורתי (מפושט ב 2 הריאות) לאחר טיפול בכימותרפיה וטיפול ממושך מוצלח באווסטין. חולה COPD קשה (30% תפקוד ריאות), לאחר התלקחות אחרונה (לאחר קבלת אלימטה) חלה החמרה בנשימה שלי וכעת מחובר לחמצן 24 שעות כולל סטרואידים. לפני האירוע האחרון האונקולוג הציע קיטורדה ועכשיו אומר שתופעות הלוואי של התרופה עלולות להיות קשות לחולה COPD כמוני (דלקת ריאות). בנתיים אני ללא טיפול האם לא כדאי לתת קיטורדה? קראתי הרבה על התרופה אשמח לשמוע את דעתך. תודה

12/05/2016 | 08:38 | מאת: יואל

17/05/2016 | 09:33 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יואל ראשית - קיטרודה אינה מתאימה לכל החולים, היא ניתנת היום רק לחולים מתאימים לפי צביעה מסויימת שנקראת PD-L1. שנית - אחת מתופעות הלוואי של קיטרודה היא דלקת ברקמת הריאה, נקראת פנאומוניטיס. אצל אדם עם רזרבה ריאתית נמוכה כמו שלך, אם תתפתח פנואומוניטיס זה יכול לפגוע ברזרבה הריאתית הקטנה שיש לך ולהכניס אותך לאי ספיקה נשימתית קשה מאד. אני מניחה שמזה הרופא חושש, ובצדק. צריך לדבר עם הרופא, לשקול אולי טיפול כימותרפי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה