סרטן ריאה מסוג התאים הקשקשיים בדרגה 3B

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/04/2016 | 10:38 | מאת: רונית

שלום רב, אבי אובחן כחולה סרטן ריאה מסוג התאים הקשקשיים בדרגה 3B. הגידול התפשט לבלטות הלימפה בחזה בנוסף לגידול אשר נמצא בריאה. הציעו לנו 2 אופציות לטיפול: 1. כימותרפיה+ הקרונות- בהנחה שניתן לבצע הקרנות על האזור מאחר והאזור גדול מדי להקרין. 2. ניסוי קליני אשר בודק את היעילות של mpdl3280a lung cancer בשילוב קרבופלטין+ פאקליסטאקסל או mpdl3280a בשילוב קרבופלטין+ נאב פאקליסטאקסל, לעומת קרבופלטין+ נאב פאקליסטאקסל, במטופלים נאיביים לכימותרפיה עם סרטן ריאה שלב 4 של תאים שאינם קטנים מסוג תאי קשקש. לאחר קריאה מרובה על הניסוי הקליני והערכת הסיכונים אשר נמצאים בשתי האופציות, רציתי לדעת האם האופציות הנ"ל הן הדבר האפשרי שניתן לעשות?

17/05/2016 | 09:36 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רונית בעקרון כאשר מדובר בגידול גדול עם מעורבות בלוטות (אני מניחה במרכז בית החזה, מדיאסטינום) הגידול נחשב לבלתי נתיח, כלומר לא ניתן להסיר אותו בניתוח. במקרה כזה הטיפול הוא בשילוב של כימותרפיה והקרנה, או, במקרים ששדה הקרינה גדול מידי, כימותרפיה בלבד. לגבי בחירת סוג הכימותרפיה - יש מספר שילובים שבאים בחשבון, כולל זה שבמחקר. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה