בלוטת לימפה נפוחה וכואבת

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/01/2016 | 08:31 | מאת: אור

שלום ד"ר עבד אני בת 57 לפני 4נ שנים עברתי ניתוח כריתת אונה תחתונה בריאה שמאל לאחר סרטן ריאה מאז במעקב. לפני מס חודשים החלו כאבים בבית שחי שמאל ונפיחות בus בלוטת לימפה בגודל 1 ס"מ לא חשודה.מאחר והמשיכו הכאבים הופנתי לpet ct ואילו התוצאות בבדיקה הנוכחית אין לראות ממצאים היפרמטבולים פוקלים ברורים באיזורי הגוף שנבדקו. ללא עדות לתהליכים וויאבילים בראות דו צדדי. עפ"י הct הודגמו שינויים פוסטניתוחיים בריאה משמאל. קשריות לימפה אחדות פחות מ-1 ס"מ במיצר ללא קליטת יתר בתוכן. אין עדות לממצאים היפרמטבולים פוקלים בכבד באדרנלים ובשלד. כבד במרקם שומני.לסיכום: ללא עדות לתהליך היפרמטבולי באזורי הגוף היכול להעיד על פעילות המחלה השאתית בעלת avidity ל- fdg לקורלציה קלינית והמשך טיפול מעקב וביקורת לפי הצורך אודה לך על הפיענוח וההסבר

30/01/2016 | 09:38 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור בדיקת ה-PET למעשה תקינה אבל בכל זאת הייתי מציעה להתייעץ עם הרופאה ולשקול ממוגרפיה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה