pet ct

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/11/2015 | 16:55 | מאת: דואגת

שלום רב, אלו תוצאות pet ct . נראה כסרטן שאולי התפשט גם ל מדיאסטינום? זה NSCLC? מה עושים עם זה? תודה רבה מראש! צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. קלטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש ב LUL בגודל 3.1 2.2 ס"מ עם שלוחות LUL רבות סביבו המגיעות עד הפלאורה ההיקפית והמדיאסטינלית ובתהליך נוסף ב בסגמנט אחורי בגודל בגודל 1 0.6 מודגמת אמפיזמה ריאתית. המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. בטן ואגן : אין לראות קליטה פתולוגית של .FDG הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של .FDG ללא עדות לתהליך הרסני. לסיכום : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי ב-LUL נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.

03/12/2015 | 09:16 | מאת: עינת לוי

שלום רב, לפי התשובה שצירפת נראה כי קיים חשד , אנא פני לרופא שהפנה לבדיקה להמשך ברור . בברכה עינת

מנהל פורום סרטן ריאה