ממצא באולטראסאונד חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/10/2015 | 11:09 | מאת: עמית

שלום רב, הנני בן 41 מעשן כ20 שנה. לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד חזה(כחלק מסקר מנהלים) ללא תופעות מקדימות. הממצא היה ציור ריאתי תקין. ללא קונסולידציה. רושם למוקד נודולרי זעיר (4 ממ)מושלך על שדה עליון משמאל, על הסקפולה ועל קצה צלע 3 באספקט הקידמי- גרמי או ריאתי.ללא תפליטים פליאורליים.צל הלב והמיצר בגדר תקין. נשלחתי לביצוע CT . האם יש מקום לדאגה באופן יבש לפי הממצאים מנסיונכם? תודה מקרב לב על התשובה.

10/10/2015 | 14:33 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עמית, קשה לקבוע, לפי מה שציטטת לא מתואר ממצא משמעותי אבל אולטרסאונד אינה בדיקה מספקת. בדיקת ה-CT בהחלט חיונית, במיוחד מכיוון שאתה מעשן כבד. בהצלחה

11/10/2015 | 10:57 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום מה שמדאיג זה שאתה מעשן. הממצא עצמו דורש המשך בירור ע"י CT. כל טוב

מנהל פורום סרטן ריאה