פענוח בדיקת CT חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/09/2015 | 15:03 | מאת: שני

ביצעתי צילום חדה שבעקבותיו נשלחתי לבצע סי טי חזה ללא חומר ניגוד הממצאים לצילום : מבוא בית חזה תקין. בלוטת התריס מוגדל דו"צ בלתי הומוגנית. אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. כלי הדם הגדולים מודגמים בצורה תקינה. הלב בגודל תקין. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. אין עדות לתפליט פלאאורלי. הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים. שינויים פיברוטיים והדברויות פלומונליות בפסגות דו"צ קשרית LUL בקוטר עד 0.7 ס"מ גבול מעט משונץ. קשרית ריאתית זעירה ב- RML בקוטר 0.2 ס"מ. תמטית תת-סגמנטריים ב- RML . בבטן העליונה: אדרנלים מודגמים בצורה תקינה. המבנה הגרמי שמור. לסיכום : - בלוטת התריס מוגדל דו"צ בלתי הומוגנית- למעקב אנדוקרנולוגי ובדיקת US. - קשרית ב- LUL כמפורט בגוף הפיענוח, חלק משינוייפ פיברוטיים? אין לשלול תהליך נויפלאסטי, ממומלץ בירור ייעוץ רופאה ריאות. מעקב הדמייתי. מאחר ואני לא מבינה את תוצאות הבדיקה אני מאוד מוטרדת ומבקשת הסבר עד להגעתי לרופא. בתודה מקרב לב.

10/10/2015 | 14:31 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שני מכל הדו"ח שציטטת הדבר היחיד שמחייב התייחסות הוא הקשרית בקוטר 0.7 ס"מ בריאה השמאלית. אני בהחלט מציעה להתייעץ עם רופא ריאות ולשקול ביופסיה. ללא ביופסיה בדרך כלל לא ניתן לקבוע מה אופיה של הקשרית. בהצלחה

11/10/2015 | 10:54 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום הקשרית דורשת התייחסות. יש לגשת לרופא ריאות עם הסי-טי והוא\היא תשקול המשך בירור ע"י PET או ביופסיה.

מנהל פורום סרטן ריאה