החלמה / נסיגה לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/09/2015 | 21:45 | מאת: שרון

שלום לקרוב משפחה מבוגר בן 66 גילו סרטן בריאה מסוג התאים הקטנים. נאמר לו שתפסו את זה בדקה 99 לאחר שההתפשטות שלו נעצרה בריאה השניה. כלומר היו 2 גידולים אחד בכל ריאה. הוחלט על כימותרפיה והקרנות ולאחר 4 חודשים ובדיקת CT הרופאים אומרים שהגידולים נעלמו. הוחלט להפסיק עם הטיפולים למשך מספר חודשים ולבצע מעקב CT לאחר מכן. יש לציין שהוא סובל מלחץ דם סוכרת עם עבר של ניתוח לב פתוח ופריצות דיסק. בלי להתייחס לבעיות בריאותיות האחרות מה באמת הסיכויים להישנות הופעת הגידולים לאחר הפסקה בטיפולים ? מה הסיכויים האמיתיים לפי הניסיון שלכם ?

20/09/2015 | 22:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שרון קשה לומר במדויק מאחר שמדובר בגידול בשתי הריאות (אם הבנתי נכון). בעקרון מדובר בגידול עם סיכויי חזרה גבוהים מאד. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה