מזותליומה צפקית (?)

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/07/2015 | 07:41 | מאת: בן מודאג מאוד

שלום, ביום חמישי האחרון קיבלנו תוצאות ביופסיה של אמי. לקחו מספר דגימות, כאשר האבחנות הינן: -בנוזל שנלקח מהאגן: monotonous population of poorly cohesive large atypical cells is present. by immunostaines,the cells are positive for PAX8,CA125,CK5/6 and calretinin. -folrid mesothelial hyperpalsia במספר דגימות (הצפק מעל שלפוחית השתן ,הסרעפת ואגן ימין). האם מדובר באמת במזותליומה צפקית , ומי המומחים בתחום בארץ? תודה מראש!

09/07/2015 | 18:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, בשלב זה היעוץ צריך להיות עי ידי פתולוג . לא ידוע לי על מומחה ספציפי בתחום זה. כדאי להתחיל מלהתייעץ עם הפתולוג שכתב את התשובה. לפעמים עדיף ביופסיה ממש ולא רק ציטולוגיה של נוזל. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה