רח הקליר ת"א

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/07/2015 | 14:18 | מאת: יעקוב

אני בן 63 לא מעשן,עשיתי בדיקת C.T חזה נמצא בפסגת הריאה מימין מודגם גוש משונץ בעל גבולות קוציים בקוטר כ-1 ס"מ החשוד כתהליך ראשוני, בנוסף מודגמות מספר קישוריות בריאות משני הצדדים . באונה התחתונה של הריאה משמאל - קשרית תת פלאורלית משונצת זעירה האם טורקוסקופהיה שדוגם ביופסיה ומאפשר גם כריתה, הוא תהליך מומלץ, במידה ולא מה מומלץ במקרה שלי?

12/07/2015 | 11:45 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

יעקב שלום לא ראיתי בעצמי את ה CT ולכן אני לא יכול להגיד מה צריך לעשות. באופן טאורתי צריך לקחת ביופסיה (אם אפשר) מהקשרית ולאחר מכן לעשות בדיקת PET. רק אם אין עדות לממצאים במקומות אחרים (גרורות) אז צריך לנתח.

12/07/2015 | 11:45 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

יעקב שלום לא ראיתי בעצמי את ה CT ולכן אני לא יכול להגיד מה צריך לעשות. באופן טאורתי צריך לקחת ביופסיה (אם אפשר) מהקשרית ולאחר מכן לעשות בדיקת PET. רק אם אין עדות לממצאים במקומות אחרים (גרורות) אז צריך לנתח.

מנהל פורום סרטן ריאה