פיענוח CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/04/2015 | 16:35 | מאת: רמי

בעקבות חשד לאבנים בדרכי השתן הופנתי ל CT בפרוטוקול אבנים, להלן התוצאות: להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן – פרוטוקול אבנים בדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד לצורך חיפוש אבנים בדרכי השתן. במעבר חזה / בטן באונה אמצעית מימין הודגם מוקד תת פלאורלי קטן בגודל כ-6 מ"מ. כבד, טחול, לבלב, בלוטות יותרת הכליה הודגמו ללא ממצאים פתולוגים. כיס מרה מכווץ. כליות במנח וגודל תקינים. לא הודגם הידרונפרוזיס. אין עדות לאבנים. שופכנים לא מורחבים, ללא סמני חסימה אורומכנית. אאורטה בקוטר תקין. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות רטרופריטוניאליות או מפשעתיות. כיס השתן בעל קיבולת תקינה עם דופנות סדירים, ללא אבנים בתוכו. בדופן ימנית של השלפוחית הודגם דיברטיקול גדול בקוטר כ-4.5 ס"מ. הודגם בקע מפשעתי מימין מכיל את כיס שתן בתוכו. בלוטת הערמונית אינה מוגדלת. לא הודגם נוזל חופשי בחלל הצפק. התרשמות: אין עדות לאבנים בדרכי השתן. דיברטיקול בדופן ימנית של כיס השתן. בקע מפשעתי מימין מכיל את כיס השתן בתוכו. מוקד תת פלאורלי סולידי קטן בריאה ימנית. מומלץ ייעוץ אורולוגי. שאלתי היא האם ישנה משמעות לממצא בריאה הימנית?

16/04/2015 | 16:34 | מאת: עינת לוי

שלום ,זוהי תשובתו של פרופ' איזביצקי: "ממליץ להשלים את הבידקה ע"י CT חזה מלא ולגשת לאחר מכן לרופא ריאות" בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה