בית מקירות גבס

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/10/2014 | 00:55 | מאת: אבנר

שלום רב, בדיוק עברתי לבית חדש שכל קירותיו עשויים מגבס (או משהו שדומה לגבס בכל מקרה זה לא בטון..). הבית נבנה לפני פחות משנה ( הבית היה על עמודים וסגרו את הקומה הראשונה..). האם יכול להיות שקירות הבית עשויים מחומרים מסרטנים או מסוכנים? אני מבין שלפני 3 שנים יצא חוק שאוסר שימוש באסבסט אבל איך אפשר באמת לבדוק את העניין הזה ולהיות בטוח? וגם ראיתי שקדחו בקירות הבית בשביל לתלות מדפים וכו'.. איך וכיצד ניתן לאטום את זה. תודה מראש!!

30/10/2014 | 12:10 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אבנר עד כמה שידוע לי כבר מזמן לא בונים קירות מאסבסט, בטח לא למגורים. כדאי אולי לברר עם הקבלן ממה עשויים הקירות ואז לפנות למכון התקנים לראות אם זה עומד בתקן הישראלי. לי אישית לא ידוע שיש בעיה עם חומרי הבניה במדינה - אך אינני עוסקת בכך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה