תוצאות CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/10/2014 | 08:21 | מאת: דוד

אאורטה חזית בקוטר תקין. הלב לא מוגדל, ללא תפליט פריקרדיאלי. קנה הנשימה ללא סטיות. הודגם בקע היאטלי קטן. בלוטות לימפה, חלקן מעט מוגדלות בעלות מרקם שומני בבתי השחי דו"צ, קטנות במדיאסטינום. שערי הריאות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פליורלי. בחלון לריאות הודגמו: שינויים אמפיזמטיים על פני שתי הריאות. באונה העליונה של הריאה השמאלית הודגמו מספר קשריות בצפיפות זכוכית מט בקוטר ת דומה אך יותר קטנות אך יותר קטנות הודגמו באונות u מקסימלי כ 10- מ"מ. קשרי עליונה ואמצעית של הריאה הימנית. בנוסף לכך קשרית בקוטר כ 9- מ"מ הודגמה באונה התחתונה של הריאה הימנית. קשריות זעירות תת פליורליות באונה תחתונה מימין. הדבקויות פלאורו-פולמונליות באונה האמצעית של הריאה הימנית ובבסיסי הריאות דו"צ. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. אין עדות להרס גרמי בעצמות. התרשמות: קשריות ריאתיות חלקן בצפיפות זכוכית מט, הממצא דורש המשך בירור ומעקב. שינויים אמפיזמטיים על פני שתי הריאות. האם אפשר לעזור להבין את הממצא. האם זה סרטן?

30/10/2014 | 12:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דוד בוודאי שלא ניתן לקבוע שמדובר בסרטן ריאה. יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לממצאים שמתוארים - בראש וראשונה זיהומים שונים. אני מציעה להתייעץ עם רופא ריאות (פולמונולוג) - אני מניחה שהוא ימליץ על מעקב. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה