מיפוי עצמות וסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/10/2014 | 12:02 | מאת: רלי

שלום. יש לי שאלה כללית עשיתי מיפוי עצמות ויצא תקין . השאלה : האם בדיקה זו יכולה לגלות גם סממנים ראשוניים של סרטן בריאות? אם מיפוי יצא תקין = אין סימנים ראשונים של סרטן ריאות?

30/10/2014 | 12:03 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רלי לא ברור לי מדוע את רוצה לאבחן סרטן ריאה במיפוי עצמות. מיפוי עצמות יכול להצביע על קיום גרורות בעצמות למי שכבר אובחן עם סרטן ריאה אבל בוודאי שזו לא הדרך לאבחן סרטן ריאה, מה גם שממצאים במיפוי עצמות אינם ספציפים לסוג מסויים של סרטן. אם הבדיקה תקינה - זה מצוין, אבל לא אומר כלום לגבי הריאות. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה