אפטיניב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/09/2014 | 11:11 | מאת: יערה

בת 75. כריתת אונה בינואר 2012. לפני כ-9 חדשים 8 הקרנות ממוקדות. לא עברתי טיפול כימותרפי. בבדיקה התגלתה מוטציה ב-EGFR ובהמלצת האונקולוג התחלתי ליטול אפטיניב במינון 20 מג לפני ימים מספר. אני בדרך כלל סובלת משילשולים ולכן יקשה עלי להבחין אם הם תופעת לוואי. יש לי מספר שאלות: משקלי הוא 40 קג ורופא מומחה שנועצתי עימו טען שתרופה זו אינה מתאימה לי ועדיף שאטול טרסיבה .מאידך האונקולוג טוען (בצדק) שאפטיניב היא התרופה המתקדמת ביותר. מה דעתכם? האם המינון הנמוך עשוי להשפיע ? בנוסף, האם מותר לי לקחת חיסון נגד שפעת בתקופת הטיפול? ושאלה נוספת - אני נוטלת מזה 27 שניים טיפול הורמונלי חלופי במינון נמוך. (אוורל 25 במדבקה). לאחרונה מוצר זה אינו מסופק יותר עי קופח אלא במינון של 50 מג. הרופאה הגניקולוגית מסרבת להאריך לי המשך שמוש בתרופה עקב השנים המרובות ובטענה שחולים אונקולוגיים אסורים במתן הורמונים. האמנם כך? בתודה מראש

15/09/2014 | 00:27 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יערה לגבי האפטיניב - ראשית גם טרסיבה יכול לגרום לשלשולים. שנית - הבחירה בין אפטיניב לטרסיבה לדעתי תלויה במוטציה שיש לך . יש מוטציות בהן עדיף אפטיניב. יש מוטציות בהן אין הכרח, ואפשר לתת טרסיבה. לגבי המינון - את שתי התרפות אפשר להתאים מבחינת המינון לפי תופעות הלוואי. לגבי חיסון שפעת - מותר ורצוי לגבי הטיפול ההורמונלי - אכן אנחנו לא ממליצים ובוודאי לא טיפול כל כך ממושך, מחשש בעיקר לסרטן שד. אבל כעת משאובחן סרטן ריאה גרורתי הסיכון לסרטן שד בטל בשישים ולכן לדעתי את בהחלט יכולה להמשיך עם ההורמונים. חשוב שתרגישי טוב. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה