בדיקה צילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/09/2014 | 12:04 | מאת: אבירן

אבא שלי עבר השבוע צילום חזה וזה מה שיצא מבקש עזרה לפיענוח התוצאות. "אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. מודגמת הצללה באונה אמצעית מימין ללא נוזל פלאורלי צל הלב בגודלו ובצורתו בגדר הנורמה." והרופא שלח אותו לעשות צילוםCT . מה זה אומר ללא נוזל פלאורלי ומה זה הצללה והאם יש חשש לדאגה ? תודה

02/09/2014 | 12:10 | מאת: אבירן

יש לציין שהוא היה מצונן כמה ימים לפני הבדיק וגם הוא מעשן .

03/09/2014 | 13:00 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום מדובר לכאורה בדלקת ריאות ולא ברור לי למה שלחו אותו לעשות בדיקת CT. ללא נוזל זה טוב - זה אומר שאין מייםי מחוץ לריאות וכך צריך להיות.

מנהל פורום סרטן ריאה