ממצא בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/07/2014 | 21:48 | מאת: מרים

שלום רב, בצילום רנטגן מקרי שעשיתי כהכנה לניתוח, התגלה ממצא שתואר כדקלמן: "מאסה בעלת גבולות חדים בשני הצדדים ובאחרים זיזים עם קשר לפריפריה. גודל 3*3 ס"מ חשוד ל SOL" האם ממצא בעל גבולות חדים / עם קשר לפריפריה בהכרח מצביע על גידול ממאיר? האם יש עוד אופציות? האם זו יכולה להיות ציסטה. בברכה מרים אשקלון

01/08/2014 | 15:15 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מרים, יש עוד אופציות אבל הן פחות דחופות ולכן בראש וראשונה יש לברר אם מדובר בגידול ממאיר. אם אכן מדובר בגידול - יתכן שהאבחון המקרי יאפשר מתן טיפול יעיל עם סיכויי ריפוי גבוהים ולכן כדאי לבצע אותו. הבדיקה החשובה ביותר בשלב זה היא ביופסיה. אם בגלל המצב יש לך קושי לבצע את הביופסיה באשקלון - אני מציעה שתשקלי לעשות אותו באחד מבתי החולים בירושלים. בירושלים בתי החולים עובדים עם כל הקופות מאחר שאינם שייכים לאף קופה, וישמחו לסייע. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה