אברולימוס - טמסרולימוס

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/07/2014 | 22:40 | מאת: פרץ

לאשתי (nsclc )יש מוטצית M-TOR והיציעו לנו לקחת EVEROLIMUS. האם עקרונית היא יכולה להשתמש גם ב TEMSIROLIMUS. האם זה נכון שלטמסירולימוס יש פחות תופעות לוואי? מה ההבדל ביניהם?

01/08/2014 | 15:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום פרץ למעשה מדובר בשתי תרופות מאותה משפהת אשר פועלות נגד mtor. חשוב לציין שמדובר בטיפול נסיוני אשר למעשה לא הוכח בסרטן ריאה בשלב זה. תופעות הלוואי הן די דומות. אין השוואה מדוייקת בין התרופות כך שקשה לומר אך מאחר שממילא שתי התרופות לא הוכחו - אם אתם מעדיפים לקחת טמסירולומוס - אין סיבה שלא. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה