גידול בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/07/2014 | 16:34 | מאת: mmme

שלום דר'. אבי חולה במחלה כבר 10 שנים. תחילה עבר ניתוח להוצאת הגידול הוצאת חלקו של העונה השמאלית ולאחר 3 שנים שוב עשה את אותו הניתוח בחלקו של העונה הימנית. ואז שוב ראו גידול בעונה השמאלית אשר נשארה. אבי קיבל טיפול תרופתי בכדורים- "ארסייה" במשך כמה שנים וזה שמר על גודלו ולא התפתח. לאחר שלוש שנים ראו שהגידול נשאר באותו הגודל ולא קטן/גדל והחליטו להפסיק לו את הטיפול. הגידול גדל- ואז קיבל טיפול תרופתי אחר בשם "אפטיניב" הוא לוקח אותו כבר 4 חודשים אך אינו עוזר (ממשיך לגדול כל פעם בכמה מילימטרים). אבקש את חוות דעתך ד"ר, מה על אבי לעשות? האם יש טיפול תרופתי נוסף אשר יכול לסייע לו לחיסול המחלה?

24/07/2014 | 00:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אינני יכולה לענות על שאלתך. כאשר נותנים תרופה אי אפשר להבטיח שהיא תחסל את המחלה. בכל מקרה הייתי מציעה לחכות וגם אם הגידול גדל בכמה מילימטרים אבל אביך מרגיש טוב - כדאי להמשיך את הטיפול בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה