כתמים אפורים בלחמית אצל תינוק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/12/2016 | 22:51 | מאת: יעל

שלום, שמנו לב מגיל צעיר שלבננו (כיום בן שנה ו-7 חודשים) יש כתמים אפורים בלחמית, אחד בכל עין במיקום שונה. מביקור היום אצל רופאת עיניים היא ציינה פגימנטציה ומאחר וקשה לבדוק אותו בגילו יש לשוב לבדיקה מיקרוסקופית עוד שנה. שאלתי היא האם יש לבוא לפני כן (אני לא רגועה בכלל מהנושא) ולאיזה מומחה בדיוק? אציין שלי יש שומות רבות על הפנים בעיקר ואסימטריה בעצבי הראיה (לא אובחנתי עד כה בגלאוקומה אך לא עקבתי מזה 3 שנים...) האם עלול להיות קשר לעצבי הראיה שלי? ברור לי שיש הורשה של נקודות החן. האם ישר לפנות למומחה אונקולוגי של העין שיידע בדיוק מה לחפש ולשלול? מודה לכם מראש, אמא מודאגת.

יעל שלום רב, קרוב לוודאי שממדובר בסוג של שומה מולדת בלחמית העיניים אני ממליץ על מעקב ע"י רופאי עניים בקו"פח במידה והממצא יגדל יש להגיע להחלטה אם לכרות הנגע לאבחון פתולוגי כמו כן יש לבצע בדיקת קרקעית העיניים . בברכה פרופ קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין