דרוזן במקולה/ניוון רשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/11/2016 | 11:11 | מאת: צביקה

שלום.אני בן 46.5.בבדיקת עיניים שנה לאחר תחילת שימוש במשקפיים לקריאה,איבחן רופא עיניים של קופת החולים כשעה לאחר הרחבת אישונים שיש לי דרוזן במקולה.זה מה שהוא כתב: macular degenaration nonexudative senile.הרופא אמר שאינו יודע ממתי הבעיה ולפי ההיסטוריה הרפואית שמופיעה אצלו מבחינת ביקור אצל רופאי עיניים במהלך השנים(לא הרבה),לא עלו על זה.הוא הפנה אותי לבדיקת oct. יש לציין שראייתי טובה מאוד חוץ מעניין הקריאה. האם אבחנתו מדויקת או שיכולות להיות סיבות אחרות למשקעים? הבנתי שאני נמצא בשלב היבש של המחלה. קראתי קצת ברשת לגבי המחלה.האם אפשר לעשות עוד משהו בשלב היבש חוץ מויטמינים?כמה זמן יכול להימשך המצב היבש לאדם בגילי? אודה לכל מידע שתיתנו.

30/11/2016 | 11:13 | מאת: ד"ר ישי פאליק

צביקה שלום רב דרוזנים במקולה הינם תופעה שכיחה והינה תלויית גיל כך שכל מטופל מתחיל לפתח את המשקעים הללו בגיל שונה בכל מקרה מומלץ לבצע את הOCT והרופא המפנה יסביר לך את משמעות הממצאים שיראה בבדיקה כיום הטיפול הקיים הינו הויטמינים שמאטים את התקדמות המחלה והרכבת משקפי שמש מסנני קרינה המצב היבש עשוי להישאר יציב או להתקדם אך לא להפוך ל"רטוב" או לאטרופיה גאוגרפית או להפוך לאחד המצבים שמניתי אך כל מקרה לגופו ולכן יש לעקוב אחר התקדמות המצב בברכת רפואה שלמה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין