בדיקת oct

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/11/2016 | 09:24 | מאת: איילת גולדשטיין

שלום רב. לאחר תחושה כי רואה פחות טוב בעין ימין בצעה בדיקת oct לעצבי הראיה. אודה אם תפענחו לי את התוצאה. דואגת. עין ימין: איכות הבדיקה בינונית RNFL בגדר הנורמה עם הידקקות יחסית ברביע עליון 82 מיקרון. עין שמאל איכות הבדיקה טובה: RNFL בגדר הנורמה עם הידקקות יחסית ברביע עליון 93 מיקרון . אודה לתשובתכם

איילת שלום רב, הידקקות בדרגה זו של ה RNFL ברביע העליון איננה מעידה בהכרח על בעייה ספציפית.יש לברר מהו הקיעור של עצב הראייה ולעבורבדיקהת שדה ראייה ממוחשב(24-2) כדי לברר את תפקוד עצבי הראייה. בנוסף כדאי לעבור בדיקת oct מקולרי בברכה,פרופ קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין