מכה בעין לפני כחצי שנה, קמה באמצע הלילה מכאבים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2016 | 08:44 | מאת: הדר

לפני כ5 כחודשים קיבלתי צכה בעין מתריס עשוי עץ, העין התנפחה דמעה וכו , הייתי בחול ולכן לא פניתי לרופא אבל טיפלתי בטיפות והכל עבר וחזר לקדמותו... כחודש לאחר המכה, מצאתי את עצמי מתעוררת בבוקר עם עין אדומה ודומעת .. ומאז פעם בכמה זמן זה קורה לי, בזמן האחרון אני כמעט כל יום מתעוררת באמתע הלילה עם כאבים בעין ודמעות רבות, הכאב הוא כשאני סוגרת את העין ומרגיש כי הוא בחלק העליון של העין או העפעף ... בשביל שיפסיק הכאב אני צריכה להשאיר את העין פתוחה (כנראה בגלל זה הכאב מופיע לי רק בלילה) כשהלכתי לרופאות עיניים כמה פעמים אמרו לי שהכל בסדר מבחינת המכה , אבל יש לי דלקת ב2 העיניים ... (אין לי שום כאב ושום בעיה בעין השנייה) אולי זה גם קשור אבל לבעיות שיש לי עם בלוטת התריס (נהייתה לי גם פריחה בזמן האחרון).. תוכלו לעזור לי לגבי העין? מה יכול להיות שקרה שם? איך זה שהרופאות לא מצאו משהו מיוחד בעין הפצועה ואני כל לילה מתעוררת מכאבים ומתקשה לחזור לישון... אולי הן לא ראו כלום כי הבעיה בעפעף ולא בעין? רופא בודק בדרך כלל גם את העפעף ?

23/11/2016 | 05:40 | מאת: ד"ר ישי פאליק

הדר שלום רב מתאורך נשמע שאת סובלת מכאב אך לא נמצא לו מקור בבדיקה מציע לברר אם ישנו רופא עיניים בסביבתך שיסכים לבדוק אותך בלי תור אלא ממש בבוקר כאשר יש כאב לעיתים ישנו פצע זעיר שלא מחלים הייטב בקרנית אשר שב ונפתח מדי פעם בלילה כאשר העין אינה מפרישה דמעות ומתייבשת אך מחלים מהר לאורך שעות היום עד שאת נבדקת. וניתן להדגים אותו באמצעות צביעה בפלורסצאין ולכן חשיבות הבדיקה דבר ראשון בבוקר. בנוסף ממליץ לסקור שוב את החלק הפנימי של העפעף עם אותו הצבע לוודא שלא נותר גוף זר בברכה דר ישי פאליק.

מנהלי פורום בריאות העין