פענוח שדה ראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/11/2016 | 13:07 | מאת: גיל

כתוב בתוצאות פענוח שדה ראיה- עין שמאל אמינות בינונית-ירידה בסף וחסרים בודדים במחצית העליונה בעיקר. עין ימין-אמינות טובה. כנ"ל. ואני חולת טרשת נפוצה,זו בדיקה ששלחו אותי לעשות,מה זה אומר?

23/11/2016 | 05:16 | מאת: ד"ר ישי פאליק

גיל שלום רב פיענוח שדה ראיה צריך להתבצע בהקשר הקליני ועל מנת לתת פיענוח בעל משמעות יש לבחון את שדה הראיה עצמו ולא תשובה כתובה יש להניח שבשל הטרשת הנפוצה רצו לבדוק האם ישנם חסרים נוירולוגיים בשדה הראיה בעין שמאל האמינות בינונית לכן משמעות הפיענוח בה אינו בהכרח משקף את מצב העין ובימין עם האמינות הגבוהה ישנן נקודום בעיקר במחצית העליונה של שדה הראיה בהם לא הבחנת. על מנת לפענח את השדה עליך להראות אותו לרופא המפנה והוא יבחן אותו ויסביר לך לפי הממצאים מה המשמעות בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין