Nevus of ota

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2016 | 14:51 | מאת: חופית

שלום רב, יש לי נבוס בעין ( מלידה), ועליי לעשות בדיקות מדי שנה,חשוב לציין שאכן עשיתי את הבדיקות השגרתיות אך לא כל שנה. ביקרתי אצל רופאים רבים במהלך השנים לצורך בדיקות שגרתיות, ולאחרונה החלטתי לעשות בדיקות מקיפות ומעמיקות יותר. לכן, לפני חצי שנה הגעתי לבית החולים איכילוב על מנת לעשות את הבדיקות המקיפות הנדרשות, וזאת לאחר המלצתו של רופא העיניים שעליי לגשת למרפאה עם מיכשור רציני יותר בכדי לעבור את הבדיקות אללו, הגעתי לשם עם מסמכים רפואיים בודדים מלפני 7-8 שנים ורציתי להשוות בינהם לבין התוצאות של הבדיקות כיום ולבדוק אם חל שינוי כלשהו ( להרגשתי אכן חל שינוי לפחות בגודל הכתם מחוץ לעין, בעור) . כשהגעתי לשם הרופא בדק רק את הלחץ בעין ולא הסתכל בכלל על המסמכים, התאכזבתי מאוד כי חיכיתי המון זמן לתור הזה ולא יוחסה חשיבות בכלל לסיבה שלשמה הגעתי לשם. אשמח להכוונה כלשהי מאחר ואינני יודעת כבר למי עליי לפנות בכדי לעבור את הבדיקות האלה ( בין היתר רציתי לעשות אולטרסאונד עין) ,אין לי מושג תחת איזו קטגוריה/תחום נכנס nevus of ota ולכן אני לא מצליחה להגיע לרופא ספציפי שמבין בנושא ויכול להסביר לי (חוץ ממידע שאני מוצאת באינטרנט על הנושא). חשוב לציין שבעבר, עברתי מספר בדיקות בבית החולים בלינסון, ומשם בעצם יש לי את המסמכים מלפני 7-8 שנים. אשמח לעזרה והמלצות מה עליי לעשות בכדי להגיע לרופא שיוכל לבדוק אותי ולומר אם חל שינוי כלשהו ואם הכל תקין. תודה מראש, חופית

חופית שלום רב, למעשה במעקב אחרי נבוסים בלחמית העין נעשה ע"י השוואת גודל הממצא בצילומי צבע של העין בהפרשי זמן של שנה מבדיקה לבדיקה. אם הממצא בלחמית גדל משמעותית כדאי לשקול ביופסיה אבחנתית. לגבי נבוס אוף אוטה זה סיפור אחר, שם נדרשת בדיקת לחץ תוך עיני, בדיקת קרקעית העין ובדיקת אולטראסאונד אחת למספר שנים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

11/11/2017 | 23:20 | מאת: יולי

איזה מעקב דרוש לניבוס אופ אוטה בילדים ?? חופית אולי תוכלי ליצור איתי קשר אני די מבולבלת בקשר לניבוס

מנהלי פורום בריאות העין