השתנות מספר ראייה ועדשות קשות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/11/2016 | 16:36 | מאת: אביבה

שלום, אני מרכיבה עדשות מגע קשות כבר שנים רבות, מכיוון של דברי האופטומטריסט שלי הלחץ שמפעילה העדשה על העין מונע מהמספר שלי להמשיך לגדול. לאחרונה עברתי לגור בעיר אחרת והאופטומטריסט החדש אמר שאין בעיה שאעבור לעדשות רכות מכיוון שבגילי( 45) המספר ממילא מפסיק לעלות. האם הוא צודק? אם זה אישי, איך ניתן לבדוק אם זה נכון לגבי? חשוב לי לדעת מכיוון שיש לי היסטוריה משפחתית עם סבתא שהגיעה למספר 12 וגם לאמי יש מספר גבוה.

אביבה שלום רב, בגיל 45 ומעלה ברב המקרים המספר למרחק כבר לא משתנה ומופיע מספר לקרוב. תמיד יש מקרים חריגים שהשתנות מספר עלולה להמשך. לגבי סוג עדשות יש להיוועץ באופטומטריסט מומחה לעדשות מגע שיתאים לך עדשות המתאימות לעינייך. כל נושא העדשות הינו אישי מאוד ומצריך בדיקה מקיפה. אם עניין המספר עדיין מציק לך אני ממלית לך לעבור בדיקה מקיפה אצל רופא העיניים שלך הכוללת הרחבת אישונים לשלול מחלות עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין