פזילה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/11/2016 | 18:39 | מאת: עדי

אשמח לסדר את בדיקת רופא עיניים. אני בת 26. התחילה לי פזילה בעין שמאל לפני כחצי שנה. רופא עיניים הפנה אותי לנוירולוג. הבדיקה הגופנית דל הנוירולוג לא יצאה תקינה. נכתב שיש ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים. נשלחתי ע"י הנוירולוג לבדיקת סיטי ראש- מוח ארובות העין. מוח תקין ובארובות עין מצאו אקזופטלמוס בעין שמאל (איפה שיש לי פזילה). כדי לחסוך זמן (ההמתנה לתורים מתסכלת) רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות של בלוטת התריס- שיצאו תקינות. חזרתי לנוירולוג והוא אמר לחזור לרופא עיניים. התור עוד הרבה זמן (חודש). אחרי ששללו בעיה בבלוטת התריס, מה הסיכוי שזה גידול בעין? ואם כן, אפשר לטפל? והכי חשוב- האם זו יכולה להיות הסיבה לפזילה שהתחילה לי או שאין קשר בין הדברים?

שלום רב, היות ובבדיקות של המוח וארובות העיניים נמצא בלט עין שמאל ללא ממצא של תהליך תופס מקום (גידול) בארובה השמאלית. יש להניח כי לא קיים גידול בארובות העין השמאלית. קיים מצב שבו בדיקות הדם של בלוטת התריס תקינות. אך בכל זאת קיים מצב של מחלה אוטוארמונית הפוגעת בארובת העין וגורמת לבלט העין ופוגעת בבולטת התריס ללא סממנים ביוכימיים בדם. על כן יש לבדוק נוגדנים ספציפיים לבלוטת התריס ומסוג מסויים כדי למצוא את הקשר בין בלוטת בתריס ובלוטת העין. כדאי גם לחשוב על ביצוע MRI של ארובות העיניים והמוח כדי להשיג מידע נוסף יש להיוועץ עם רופא עיניים מומחה לארובות העיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין