רעידות בעפעף עליון של עין שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/11/2016 | 11:07 | מאת: אני

שלום, לפני כשבועיים וחצי הופיעו לי לפתע רעידות בעפעף העליון של עין שמאל בחלק הלטרלי של העפעף בצירוף מן מאמץ שהרגשתי בעין. המאמף עבר לאחר יום יומיים. הרעידות היו תדירות ביום ההופעה וביומיים אחריו (כמה פעמים בדקה) ובמשך השבועיים שלאחר מכן הרעידות פחתו. כעת יש לי את הרעידות מדיי כמה זמן באופן ספונטני ובעיקר הרעידות קיימות כאשר אני ממצמצת ויש רעידה בעפעף.כשאני עוצמת עיניים או שוכבת אני חושבת שאין לי את הרעידות. מעולם לא סבלתי ממצב כזה שנשמך כ"כ הרבה זמן (ובכלל, לא היה לי מצב שיש לי רעידות תדירות במשך ימממה שלמה אפילו). יש לציין שאני בת 28 וסובלת מעיניים יבשות לרוב, משתמשת בג'נטיל באופן יומי פעם ביום לפני השינה, מרכיבה משקפיים לראייה מרחוק במספר 2 ועם צילינדר של 1.5 בערך בכל עין. אני חושבת שמספר הצילינדר שלי עלה ואני צריכה להחליף עדשת. האם תיאור התופעה נשמע כתופעה סתמית שעוברת או שיכול להיות חשש למשהו נויורולוגי?. האם ייתכן כי התופעה קשורה לעלייה במספר הצילינדר שיש לי? תודה רבה

שלום רב, יש לעבור בדיקות דם מקיפות יתכן ומדובר בחוסר של ויטמינים כלשהם. יש לעבור בנוסף בדיקת עיניים מקיפה אצל רופא עיניים בהרחבת אישונים. לאחר מכן לבדוק שוב את נושא הרפרקציה אצל אופטומטריסט מוסמך עם המלצת רופא עיניים מטפל. אם הדבר נמשך יש לפנות לניורולוג לשלול בעיות נוספות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין