גירוי בעיניים ודתאמיצין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/11/2016 | 22:42 | מאת: אנונימי

שלום פרופסור, לפני כחודשיים וחצי גירד לי נורא העין ולאחר מכן שמתי קצת דתאמיצין ועבר לי לקצת זמן. לאחר מכן חזר שוב ובחודש האחרון מגרד לי העין. הלכתי לרופא עיניים ואמר שכנראה איזשהו אלרגן קשור לזה ( בחיים שלי לא הייתי אלרגי לכלום ) ונתן לי טיפול אופטילסט אשר לא עזרו לי כל כך. אני כל הזמן מרגיש צורך לגרד ואני בכח לא עושה זאת. מספר שאלות לי אלייך: 1. דתאמיצין אכן עוזר לי , אני רוצה לגמור את הבעיה אחת ולתמיד, למשך כמה זמן וכמה פעמים ביום לשים את הדתאמיצין ? 2. מה לדעתך גורם לגירוי בעין? גירוי זה גורם לגירוד ואני כל הזמן מתאפק לא לגרד. 3. אם לא דתאמיצין מה היית ממליץ לעשות? תודה

06/11/2016 | 22:48 | מאת: אנונימי

בנוסף דוקטור, רציתי לשאול האם שימוש בדאמיצין עלול להיות מסוכן ( בגלל הסטרואידים )? האם צריך לחשוש מהשימוש בו? זאת בהמשך לשאלה הראשונה שלי בדבר זמן השימוש בדתאמצין. בנוסף, את הדאמיצין לשמור במקרר?

שלום רב, במידה וקיים גירוי או שינוי כל שהוא במהלך בטיפול יש לפנות במהרה לרופא המטפל לשינוי הטיפול. בנוסף יש להתייעץ עם הרוקח בעניין שמירת בתרופות. בברכה, צוות רשת עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין