נפיחות בעפעף תחתון ימין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/11/2016 | 15:18 | מאת: דניאל

שלום, בשנתיים האחרונות יש לי מקרים של נפיחות בעפעף (במקומות שונים) בעקבות מה שהרופא קרא לו 'שק דמעות חסום'. הטיפול המוצע בכל פעם הוא בעיקר קומפרסים של מים חמים. בימים האחרונים התחיל להתנפח לי יותר מהרגיל. הייתי אצל רופא אחר אתמול שקרא לזה שעורה (למרות שזה נראה זהה למה שיש לי בדרך כלל). גם רופא זה אמר לי לעשות קומפרסים ונתן לי משחה שנקראת מקסיטרול למריחה פעמיים ביום. בינתיים עם הטיפול הנ"ל הנפיחות רק מחמירה והמקום מאוד רגיש. האם יש משהו מלבד קומפרסים שניתן לעשות? האם להמשיך עם המשחה? האם יוכלו לעזור לי במיון אולי? תודה רבה, דניאל

דניאל שלום רב, נראה לי כי מדובר בבעייה של כלזיון מודלק, בלוטת שומן מודלקת עקב סתימת צינור ההפרשה שלה. יש להמשיך עם טיפול במישחת מקסיטרול 3 פעמים וקומפרסים חמים פעמיים ביום לשלושה שבועות. אם הבעיה לא תשתפר, יש לבצע ניקוז כירורגי של הבלוטה השומנית. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

מנהלי פורום בריאות העין