מחלות רשתית וקרנית AMD וקורוטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/11/2016 | 12:51 | מאת: אורית קליין

אבי בן 77 אובחן לפני מספר שנים כסובל AMD כאשר בעין אחת אינו רואה כלל ובעין השניה המחלה היתה במצב יבש. כשנתיים לאחר ניתוח ירוד בעין הרואה עברה המחלה למצב רטוב (כ - 4 חודשים). אבי מטופל בזריקות איליה אולם איכות הראיה ירדה מאוד עד לכדי הפרעה בתפקוד היומי. לאחר שניסינו להתאים לו משקפיים חדשות, איבחן האופטומטריסט במיפוי עיניים שהוא סובל גם מקרוטוקונוס במצב מתקדם (בעין שרואה). אבי בריא בד"כ. מה האפשרויות העומדות בפנינו ואם בכלל? תודה

אורית שלום רב, אמצעי העזר הטוב ביותר במקרה של קרטוקונוס הוא עדשת מגע קשה נושמת אשר יכולה לשפר את חדות הראייה עד חמקסימום שניתן להפיק בנוכחות מחלתץ הרישתית מסוג AMD רטוב. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין