סיכון לגלאוקומה משימוש במשחת בטאקורטאן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/11/2016 | 00:38 | מאת: יוחנן

שלום רב, אני סובל מגלאוקומה ומטופל בטיפות קומפיוגאן וקסלטן. הומלץ לי עי רופא עור טיפול במשחת בטאקורטאן לטיפול בנגעים בעור באזור הרגלים והידיים. קראתי בעלון ההסבר של התרופה שקיים סיכון לגלאוקומה ולקטראקט. כאמור השימוש אמור להיות לא באזור העיניים אלא ברגליים וביידים. האם בכל זאת קיים סיכון לחולי גלאוקומה ב משחה זו ולכן כדאי להם להמנע בשימוש במשחה זו?

יוחנן שלום, אין סיכון במשחת בטאקורטן באיזור רגליין וידיים לגבי חולה גלאוקומה המטופל בטיפות קסאלטן וקומביגאן במידה והלחץ התוך עיני מאוזן היטב. עלייך לעקוב אחר הלחץ התוך עיני ואם מתגלת נטייה לעלייה להפסיק במשפחה זו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין