חשד לבעיה עקב חשיפה לקרינת רדיו

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/10/2016 | 17:32 | מאת: אליק

שלום רב, אני בן 38, ללא בעיות ראיה או עיניים עד לאחרונה. לפני חודשיים נחשפתי למקור קרינת רדיו חזק במקום עבודה, שגרם לי לכאבים נוירופתיים בראש, אך למזלי במשך כמעט חודש לא הרגשתי שום נזק לעיניים (לא בתחושה ולא באיכות הראיה). אחרי כחודש התחלתי להרגיש גרד וכאב לוחץ באיזור lateral canthus של עין ימין (שהיתה קרובה יותר לאנטנה המשדרת), שתוך כמה שבועות התחזקו ועכשיו מפריעים לי כל הזמן. בדיקה אצל רופאת עיניים לא הראתה שום בעיה או נזק, הרופאה רשמה לי דמעות מלאכותיות (שאגב לא עזרו). אבל אני עדיין מודאג מנזק שעלול להתפתח בטווח הארוך, כגון יובש שלא יעבור, קטרקט ואף איבוד ראיה. האם קיים נוהל טיפול בחולים עם (חשד ל) נזק מקרינת רדיו? האם קיימות בדיקות מתקדמות (אולי אף כאלו שעושים באופן פרטי) שמאפשרות לגלות נזקים/בעיות שלא רואים בבדיקות רגילות? תודה וחג שמח

אליק שלום רב, אין טיפול מונע כל שהוא לנזק מקרינת רדיו. אין טיפול מונע להתפתחות קטרקט או איבוד ראייה. יש להימנע מחשיפה לקרינת רדיו. במידה ורופאת העיניים לא מצאה כל ממצא שהוא אין לך מה לדאוג כי עובדה היא שלא נגרם כל נזק מהקרינה. טיפול ליובש לא יזיק וגם לא יעזור משמעותית אלא אם כן קיים יובש. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין