בעיית פיקוס אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/10/2016 | 00:36 | מאת: עדי

שלום, עברתי ניתוח בעין אחת במרכז שלכם לפני כ3 חודשים. סבלתי מאנאיזומטרופיה (עין אחת -4 ואילו השניה 0) שגרמה לכאבי ראש חזקים ביותר. 3 חודשים אחרי, אני אכן רואה טוב יותר כשאני משתמשת רק בעין המנותחת, אבל כשאני משתמשת ב2 העיניים לראיה מקרוב אני רואה אפילו פחות טוב משראיתי קודם. אני מרגישה שאני סובלת מחוסר מיקוד נוראי, אינני רואה אפילו ללוח וכל ה"פיקוס" של העין גורם לי לכאבי ראש. אני עתידה להגיע לביקורת רק של 6 חודשים משום שאני אינני נמצאת בארץ. הייתי רוצה לדעת אם אני יכולה לעשות משהו כדי לטפל במצב? אני בת 23 ועד הניתוח השתמשתי בעדשות מגע (שהיו במספר -3 משום שלא יכולתי להשתמש במספר גדול יותר מבלי לסבול מורטיגו). האם תרגולי עיניים יכולים לעזור? משקפי ראייה לרחוק? אני אובדת עצות ומאוד סובלת.

עדי שלום רב, יתכן והמוח עדיין לא התרגל לעובדה שחדות הראייה היא טובה מאוד בשתי העיניים היות וכנראה השתמשת שנים רבות בעיקר בעין עם מספר 0. יתכן גם שקיים תיקון יתר בעין המנותחת, המפריע לראייה מקרוב. יש לחכות בערך 6 חודשים עד להסתגלות המוח למצב החדש. משקפיים לא יעזרו. בברכה פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין