חבלה בעין אישון מורחב וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/10/2016 | 09:39 | מאת: אורן

שלום רב, עברתי חבלה בעין לפני כחודש והייתי מאושפז כשבוע עם שטפי דם בעין מחבלה קהה, העין חזרה לראייה כמעט תקינה אך יש קושי במיקוד מקרוב ובחשיפה לשמש, במקביל אין הצרה של האישון כלל, והוא רחב מאוד, מופיעים כאבי ראש תכופים לקראת הערב, לאחר ביקורות אצל רופאי עיניים, בדיקות הלחץ הינן תקינות, כמו כן העין הגיבה לפילוקרפין אז כנראה אין פגיעה בשריר, אני מתלבט מאוד איך כדאי לפעול? תודה רבה

אורן שלום רב, הסיבה לרגישות לשמש ואור ובעיית המיקוד מקרוב קשורים לאישון הרחב והשריר החלש שנחלש בעקבות המחלה. ניתן לנסות להשתמש בטיפות פילוקרסין 0.5% או 1% למספר חודשים עד שהשריר של האישון יתרפא ויתחזק. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין