טיפול בלייזר- גלוקומה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/10/2016 | 01:34 | מאת: שרי

שלום רב, לאימי בת ה - 80 לחץ תוך עיני גבוה. מטופלת מספר רב של שנים בטיפות קוסופט לאחרונה הוסיפו גלאוטן אך גורם ליובש חזק בעיניים. עין שמאל-25 עין ימין - 29 OCT - ימין תקין שמאל חשד לנזק עליון. בסיכום הרפואי הומלץ לה על טיפול בלייזר .ALT/SL ולא הוסברו לה ההבדלים ביניהם האם יש יתרון לאחת השיטות? קראתי על אפשרות לחזור על טיפול SLT במיד הצורך אך האם יש יתרונות נוספים? האם אחוזי ההצלחה דומים? כפי שרשום בסיכום אופציה נוספת היא מתן סיסטמי של כדורים.-יתרון/חסרון על לייזר אודה על תשובתכם חג שמח

שלום רב, אין הבדל משמעותי בין ALT וSL אלו 2 פעולות זהות למעשה. לא צריך להיות הבדל באחוזי ההצלחה, כן ניתן לחזור על הטיפול מסוג SLT. לגבי SL אייני יכול לחוות דעתי. כדאי לנסות לעבור טיפול זה שהוא קל וקצר, אין מה להפסיד. אם הוא לא יעזור ניתן להוסיף כדורי אורמוקס 3 פעמים ביום. יש לציין כי טיפול SLT אין למעשה סיבוכים חוץ מחוסר הצלחה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין