שינויים חדים בראייה בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/10/2016 | 18:16 | מאת: תמר

שלום, אני בת 41. לאחר יציבות ממושכת במספרי המשקפיים שלי (סכ"ה מרכיבה 22 שנים), הייתה לי השנה בעין שמאל ירידה תוך שלושה חודשים ממינוס 2.5 למינוס 1.25 (וגם הצילינדר השתנה), והחלפתי כל פעם עדשה בהתאם, ועכשיו, תוך זמן מאוד קצר של פחות מחודש - התהפך חזרה המספר והכפיל את עצמו למינוס 2.5! האופטומטריסט נדהם, ואמר לי שהוא יודע על שינויים כאלה (וגם - לא כל כך חדים) רק במקרים של סוכרת. אולי משהו הורמונלי? מה שעוד הזוי זה שזו רק עין אחת שמשתנה

תמר שלום רב, אני ממליץ לך לעבור בדיקת עינים על מנת לשלול לחץ תוך עיני מוגבר או משתנה עם ערכים גבוהים מהנורמה ובנוסף גם לבדוק קיום של קטרקט בדרגות שונות. בנוסף לכך, אם כל הנ"ל תקינים, כדאי לעבור צילום טופוגרפי של הקרנית וכמובן גם בדיקת קרקעית העין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין