עד כמה משקפי שמש מגנות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/10/2016 | 12:54 | מאת: יוסי

משקפי השמש שלי נבדקו במכשיר lensmeter עם אפשרות לבדיקת חסימת UV. המנורה המותקנת שם היא באורך גל 365nm. התוצאה הייתה 100 אחוז חסימה/הגנה. האם ניתן להסיק שהעדשות הנ"ל המותקנות במשקפיים יגנו גם מקרינה מתחת ל300nm לדוגמא? האם זה עובד בצורה "יורדת" - כלומר, אם יש הגנה מלאה ב365nm, תהיה הגנה גם לכל nm מתחת למספר זה? תודה.

יוסי שלום רב, אם משקפי השמש שלך חוסמות אורך גל של 365 ננומטר, תהייה הגנה לכל אורך גל מתחת לערן זה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין