קרינת אינפרא

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/10/2016 | 18:49 | מאת: רמי

לדר שלום, רציתי לשאול אם קרינת אינפרא אדום משלט של טלוויזיה יכולה להזיק איכשהו לעין או לראיה (לעין / לרשתית / לנוזל בתוך העין / עצבים וכו), מדובר על מצב בו השלט הופעל *מטווח אפס* וישירות לתוך העין, כלומר לא מהצד כך שמרבית האנרגיה נספגה פנימה. (זה קרה בטעות, הסתובבתי לזוגתי שבאותו רגע כיבתה את המכשיר) אציין שיש תחושה מוזרה בעין בשעה וחצי שעתיים שאחרי, מעין אי נוחות שכזו בתוך העין אך מעבר לכך איני יודע להגיד אם אני חש בסימפטום נוסף. האם הדבר עשה נזק לעין/לראיה? האם זה נזק פרמננטי ? בתודה מראש

רמי שלום רב, חשיפת הרשתית לאור האדום של שלט הטלויזיה איננה גורמת לנזק בד"כ, אלא אם החשיפה נמשכה זמן ממושך מעבר למספר שניות. אינני חושב שנוצר נזק,למען הסר גש להיבדק אצל רופא עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין