הבזקים למעלה משישה שבועות. מאוד מודאגת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/09/2016 | 00:09 | מאת: מלכי

מאוד מודאגת היות וכבר שישה שבועות שיש לי הבזקי אור אותם חשה בעיקר בערב ובמקומות חשוכים. וכן הרבה זבובים וקווים צפים. מייד עם הרגשת הסימפטומים פניתי לרופא. הרופא קבע: היפרדות זגוגית. מאז עברו 6 שבועות עוד מעט שבעה...והסימפטומים קיימים. הרופא ראה אותי 2 פעמים מאז תחילת התופעות ואמר: הרשתית צמודה ללא קרעים. והמליץ להמשיך ולא להתאמץ. הנני שואלת: האם עדיין יכול להיות או להיווצר קרע ברשתית אם עד היום לא היה? (כאמור 7 שבועות כמעט)בגלל שעדיין יש לי התופעות שציינתי? מה לגבי הגבלה במאמץ ..עד מתי לשמור? וכמה זמן הסימפטומים יכולים להמשך? מאוד מבקשת תשובה ל3 שאלות שציינתי. סליחה שהרבה שאלות אבל ממש מודאגת.

מלכי שלום רב, אם התופעה של הבזקי האור ופלוטרים עדיין נמשכת זה יכול להעיד על משיכות של סיבי גוף הזגוגית על הרשתית, בעיקר ההיקפית, לכן כל זמן שההבזקים ממשיכים יש לעקוב אחר הרשתית בדיקה בהרחבת אישונים, פעם בחודשיים. יש להמנע ממאמץ פיזי מוגזם כל זמן שההבזקים ממשיכים גם אם הם נמשכים מספר חודשים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין