תסמונת ICE -גלאוקומה זוית סגורה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/10/2016 | 09:56 | מאת: שרית

שלום רב, האם אוכל לקבל בקצרה הסבר על התסמונת ? כמו כן אם יש הפניה לחומר כתוב. לא מצליחה למצוא תודה רבה

תסמונת ICE היא תסמונת נדירה, הפוגעת בדר"כ בעין אחת, ובה תאים הנקראים תאי אנדותל המצפים את השכבה הפנימית של הקרנית, והמשמשים כתאי משאבת המים של הקרנית מפסיקים לתפקד כתאי משאבה ומתחילים יום אחד להתרבות ולהתפשל בלשכה הקדמית של העין לכיוון הקשתית ולגרום לסגירת זווית ניקוז הנוזלים ולהדבקויות היקפיות של הקשתית לקרנית. האתיאולוגייה לא ידועה. הטיפול הוא טיפול בתרופות להורדת לחץ או ניקוז כירורגי ע"י נקז. הפרוגנוזה לא טובה בחלק ניכר של המקרים. לעיתים יש גם צורך בהשתלת קרניות עקב בצקת קרנית. בברכה, פרופ' ישראל קרנית.

מנהלי פורום בריאות העין