שעורה שחוזרת כל הזמן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/10/2016 | 13:11 | מאת: הדס

הי! אני בת 26. עד לשנה וחצי האחרוונות לא היתה לי שום בעיה בעין (מרכיבה עדשות קשות כבר 10 שנים). בשנה האחרונה היו לי שעורות בעין ימין 5 פעמים במקומות שונים ועכשיו מתחילה לי בעין שמאל. לפני כחצי שנה אמר לי רופא עיניים להקפיד על קומפרסים ושימוש במגבוני עיניים כי סוג ההפרשה שיש לי בעין מעודדת בעייות.זה הגיוני?? מה עשו ההפרשות 25 שנה?? יש משהו שאפשר לעשות?

הדס שלום רב, יתכן וההפרשה שראה הרופא היתה מוגלתית הפרשה כזאת יכולה להעיד על דלקת חיידקית בקצוות העפעפיים ובסיסי הריסים. באדם שמרכיב עדשות מגע קיים סיכון גבוה לזיהום של העדשה ובאופן משני זיהום של הקרנית. חשוב מאוד לנקות את העפעפיים וההפרשות לפחות פעמיים ביום עם מגבוני איירקאר של ד"ר פישר ולהקפיד על קופרסים חמים פעמיים ביום לפני הניקוי עם המגבונים. בברכהף פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין