קריאת ספר עם אור לבן או אור צהוב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/09/2016 | 19:26 | מאת: גלי

1. כאשר קוראים ספר והתאורה היא מנורת שולחן עם נורה חסכונית (20w ששווה ל-100w), מה יותר בריא לעיניים, אור לבן או אור צהוב? 2. האם האור החזק שבנורה כזו עלול להזיק לעיניים כשהמנורה והספר על השולחן ואני יושבת על כיסא ליד השולחן, כשחצי מהנורה בולטת ממסגרת המנורה ומאירה גם עליי?

27/09/2016 | 16:45 | מאת: ד"ר ישי פאליק

גלי שלום רב אור לבן מכיל את כל ספקטרום הצבעים ונחשב לטוב אך גם שימוש באור צהוב לא גורם לנזקים כשאינו בשימוש ישיר כלפי העין בעוצמה גבוהה ככלל כל עוצמת אור שאינה נוחה לך אינה מומלצת ורצוי שהאור לא יופנה ישירות לעינייך מטווח קצר גם בשל אפקט החימום בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין