מעלה שוב שאלה בקשר להיפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/09/2016 | 08:16 | מאת: אנט

הייתי בבריכה ושחיתי הרבה ועיני צרבו מהכלור. שפשפתי מאוד חזק את העיניים עם היד בגלל צריבת הכלור. באותו יום לאחר מספר שעות החלו הבזקי אור וראיית נקודות שחורות. האבחנה היתה היפרדות זגוגית. ורציתי לדעת אם השחיה והמאמץ ובעיקר שפשוף העיניים בחוזקה גרם או האיץ את ההיפרדות? אין לי קרעים ברשתית. אך ההבזקים טרם חלפו. יכול להיות שהזקתי לעצמי.?? שאדע להבא אשמח אם תענה לי. תודה

27/09/2016 | 16:41 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אנט שלום רב שפשוף חזק של העיניים עלול להשפיע על הפרדות הזגוגית אכן כפי שציינת להבא מומלץ לא לשפשף את העיניים בחוזקה מבחינת נזק אם אין קרעים ברשתית ומעקב רופא העיניים במשך השנה הקרובה יהיה תקין לא נגרם נזק של ממש מלבד הפרדות הזגוגית עצמה שהינה תופעה שכיחה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין