תרסיס סטרונאז ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/09/2016 | 14:22 | מאת: אלי

שלום רב יש לי אקטזיה מתקדמת מאוד של הקרניות ובנוסף יש לי קטקרט קטן בעין ימין 1 אני מקבל כבר 3 שבועות תרסיס לאף נגד אלרגיה בשם סטרונאז. כביכול זה תרסיס סטרואידים . האם בטוח להשתמש בו מספר חודשים מבלי לגרום לפגיעה בגוף ובמיוחד בעיניים? בטח לא כדאי להשתמש בו שנים.. (כתוב בעלון ששימוש ממושך יכול לגרום לקטרקט..) 2 היתה לי דלקת לחמית ב2 העיניים שעברה ורופא עיניים בשלישי שעבר אישר שעברה שהעיניים בסדר (ייתכן והדבר קשור לכך שלחצתי בעיניים חזק מדיי לפני חודשכדי להוריד את העדשות) עם זאת עין שמאל כואבת לי ומתקשה במיוחד להוריד את העדשה הסקלרלית לעומת העבר. (אני מוריד בעזרת לחץ על האצבעות) כשאני מנסה להוציא יוצא לי מעין "דבק שקוף דביק" באזור הריסים במיוחד בעין שמאל (אך גם בימין) האם הדבר מעיד על דלקת ? או שמדובר רק בהפרשות מהעיניים?

אלי שלום רב, ניתן להשתמש בתריס הסטרואידים למשף 4-6 שהועות בלבד. הקושי בהסרת העדשה יכול להעיד או על התאמה לא אידאלית של העדשה לקרנית או לחלק הקדמי של גלגל העין. בנוסף לכך, יובש עלול לגרום לקשיים בהסרת העדשה ולכן כדאי לטפטף על העדשה, בזמן ההרכבה, טיפות לשימוש חד פעמי בשם פאנטן מס' פעמים ביום. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין