לחיצה די בחוזקה על הפינה של העין לניקוי הפרשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/09/2016 | 21:29 | מאת: עידו

אני סובל מקוצר ראיה גבוה וכן מיובש בעיניים אשר מטופל בטיפות. אתמול בזמן שניקיתי הפרשה שיצאה מעין שמאל לחצתי די בחוזקה על הפינה של העין עם מגבון לח המיועד לעיניים, כדי שההפרשה אכן תידבק למגבון. לאחר מכן, חשתי בחוסר נוחות קלה בעין, שנמשכה במשך 24 שעות עד שחלפה לגמרי. האם לחץ על הפינה של העין ליד האף יכול לגרום נזק כלשהו לעין?

27/09/2016 | 17:39 | מאת: ד"ר ישי פאליק

עידו שלום רב תמיד מומלץ להתייחס לרקמות חיות בעדינות ולא להפעיל לחץ חזק עליהן. יחד עם זאת קשה מלחיצה פשוטה וקלה לגרום לנזק לשק הדמעות כמובן שכל לחיצה ישירות על העין עצמה עלולה להזיק ויש להמנע ממנה אם בכל זאת קיים חשש ניתן להבדק ע"י רופא עיניים. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין