התכווצויות ונפיחות קלה בעפעף שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/09/2016 | 08:32 | מאת: כליל

שלום, מזה כשבועיים אני סובלת מהתכווציות כאלה בעפעף והוא גם קצת נפוח ביומיים האחרונים. אין לי דלקת. ממה נובעות הקפיצות/התכווצויות האלה והאם יש משהו שניתן לעשות על מנת שזה יפסק? תודה

שלום רב, התכווציות בלתי רצוניות בעפעפיים הן בעייה בלתי רצונית של פעילות עצבית ספונטנית של העצבים המעצבבים את שרירי העפעפיים. אין טיפול ספציפי, אך אם הבעייה תחמיר ניתן לשקול הזרקת BOTOX המחליש את פעילות שרירי העפעפיים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין