טיפול בלייזר בקפסולוטומיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/09/2016 | 20:05 | מאת: זני

כמה פעמים ניתן ל"נקות" את העדשה שהוכנסה בניתוח הקטארקט מעכירות? אמי עברה פעם אחת תהליך נגד העכירות עם לייזר והייתה הטבה, כעת הראייה שוב אינה חדה. האם ניתן לבצע שנית את הניקוי עם הלייזר? האם מספר הפעמים של התהליך מוגבל? תודה

זני שלום רב, טיפול לייזר מסוג יאג קפסולוטומייה לאחר ניתוח קטרקט הוא טיפול חד פעמי ברב המקרים בדרך כלל אין צורך לחזור עליו אלא אם כן הניקוי הראשוני עם הלייזר לא היה מושלם. כדאי לבדוק את מרכז הרשתית ע"י צילום OCT כדי לברר מדוע חדות הראייה יורדת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין