ניתוח השתלת עדשות תוך עיניות - המלצות?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/09/2016 | 16:35 | מאת: ענבר

שלום, אני בת 21 ולא מתאימה לביצוע ניתוח לייזר רגיל בגלל המספר הגבוה שלי (11 ובנוסף עם צילינדר בעין שמאל). אני מיועדת לניתוח להשתלת עדשות תוך עיניות ומאוד אשמח אם מישהו שעבר את הניתוח יוכל ליצור איתי קשר ולשתף חוויות/תחושות ולספר האם הניתוח הצליח או לא כמובן (בתקווה שכן) ואיפה ביצעו את הניתוח. אני שואלת זאת מכיוון שבחיפושים באינטרנט לא יצא לי להיתקל באנשים שסיפרו שעברו ניתוח כזה (בשונה מלייזר שאני מכירה אישית כמה אנשים שעברו ניתוח לייזר) ואני אשמח לדעת לאן אני נכנסת, חייבת לציין שטיפה מלחיצה אותי העובדה שפחות שמעתי על אנשים שעוברים ניתוח השתלת עדשה וכמו כן למרות שאני סומכת על הרופא שאמור לנתח אותי אם וכאשר זה יקרה אני שמעתי המלצות עליו בעיקר בתחום הלייזר כי כאמור לא מכירה אנשים שעברו השתלות עדשה (ולכן טיפה מלחיצה אותי האפשרות שהניתוח השתלת עדשה האחרון שביצע היה לפני שנה או יותר, בלי לפקפק ביכולותיו, פשוט זה לא שהוא מתרגל את זה באופן יומי כמו ניתוח לייזר בשוטף). בנוסף אשמח לדעת איך זה בזמן הניתוח כשלמעשה אתה רואה את כל מה שמתרחש, אני מפחדת שבזמן אמת אני אכנס לפאניקה כי אני רואה את המכשירים והכל ואצטרך לקחת כמה כדורי רגיעון :)... אשמח לשיתופים, זה יעזור לי מאוד להגיע להחלטה אם ללכת על זה.. תודה! ענבר [email protected]

17/09/2016 | 16:41 | מאת: ענבר

ולהגיד לי מה הצפי אחרי הניתוח של פעילות גופנית? אני לא מדברת בחודש של אחרי הניתוחים כי הובהר לי שאסור.. אבל האם אחרי כמה זמן יהיה אפשר לבצע פעילות גופנית מאומצת? (ריצה/שחייה/ספורט בכללי) ולצורך העניין גם שמעתי שלידה יכולה להשפיע על הלחצים ולפגוע בריאה אחרי שעוברים השתלת עדשה.. אשמח אם תוכלו להעמיד את הדברים על דיוקם.. שכן אני בכל זאת בת 21 ורוצה לראות עולם, לעשות ספורט, לשחות ולטייל וזה יהיה שיקול משמעותי. תודה!

ענבר שלום רב, באופן כללי ניתוח השתלת עדשה תוך עינית לביטול קוצר ראייה גבוה נותן תוצאות טובות מאוד ושביעות הרצון של המנותחים שעברו ניתוח כזה גבוהה מאוד. לגבי שאר שאלותייך והספקות אני ממליץ לך להגיע לבדיקה מקיפה אצלי במרפאת עיניים בתל אביב ניתן לקבוע תור לייעות דרך המוקד הארצי 3122* ולראות אם בכלל יש מקום כזה במקרה שלך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין